Фармацевтите масово връщат пациенти и не изпълняват електронните рецепти. За това

...
Фармацевтите масово връщат пациенти и не изпълняват електронните рецепти. За това
Коментари Харесай

БЛС: Фармацевти масово връщат пациенти заради електронните рецепти

Фармацевтите всеобщо връщат пациенти и не извършват електронните предписания. За това оповестяват от Българския лекарски съюз (БЛС).
Прочетете още
Само 24 часа след влизането в действие на електронната рецепта за антибиотици и медикаменти за диабет лъсна истината за нейното въвеждане, написа в мнението на БЛС, изпратено до медиите.

Централата на съсловната организация била затрупана от сигнали на лекари и пациенти за несъблюдение рецептите с обяснението, че наставления медикамент липсва. Това приказва, че при хартиените предписания те всеобщо са отпускали каквото решат, а не каквото е предписано, безапелационни са от БЛС.

Според съсловната организация фрапиращото в тази ситуация е, че всеобщо става въпрос за налични в аптечната мрежа лекарства. А отводите за осъществяване на е-рецепта засягат даже случаите, когато е изписан най-евтиният вероятен антибиотик.

Търговският интерес движи смяната в лекарствената лечението, а българските лекари отхвърлят да работят под диктата на аптеките, декларират още от БЛС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР